Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Faszerowane kiełbaski

 

Kiełbaski faszerowane pieczarkami i warzywami, zapieczone w piekarniku lub na grillu. 

Składniki:

  • Kiełbasa - 4 szt
  • Farsz:
  • Cebula - 1szt
  • Pieczarki - 3zt
  • Ogórek kiszony - 2szt
  • Papryka marynowana - 2 plastry
  • Olej - 1 łyżka
  • Przyprawy:
  • pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka
  • Ser do zapieczenia (u mnie oscypek) - 4 cienkie plastry

Pieczarki i warzywa kroimy drobno, doprawiamy pieprzem zwykłym, ziołowym i papryką. Smażymy na oleju, aż cebula zmięknie.

Kiełbasy nacinamy na całej długości. Nadziewamy farszem.

Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Dokładamy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut.

Danie można wykonać na grillu. Nadziane kiełbaski grillujemy, aż będą rumiane i chrupiące.


 

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty