Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej (z airfryera)

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarcwaldzkiej. Przygotowanie w air fryerze trwa chwilę, a efekt jest zachwycający. Składniki: Kotlety wykrojone z piersi kurczaka - 2szt Pesto z suszonych pomidorów - 1 łyżeczka Sambal oelek - 1 płaska łyżeczka (lub mniej, jeśli wolicie mniej ostre) Szynka szwarcwaldzka - 6 plasterków Kotlety z kurczaka lekko rozbijamy. Smarujemy pesto i sambalem. Najlepiej, aby kurczak marynował się co najmniej 2 godziny. Układamy 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej tak, aby lekko na siebie zachodziły. Układamy pierś i zawijamy szynką. Piersi układamy w air fryerze tak, aby zawinięcie szynki było na dole. Ustawiamy 180 stopni i 15-25 minut, w zależności od grubości piersi. Ja miałam cienkie plasterki piersi, więc wystarczyło jej 15 minut. W połowie czasu obracamy piersi - szynka będzie już się dobrze trzymała. Szynka na zewnątrz jest wypieczona i bardzo chrupiąca, a pierś w środku pozostaje soczysta.

Polityka prywatności

 POLITYKA PRYWATNOŚCI


Niniejsza Polityka Prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informacje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga Sprytna Chochla - blog kulinarny.

Administrator strony

Osobą administrującą na tej stronie jest autorka bloga - Agnieszka Mnich. W razie pytań o poniższą politykę prywatności możesz napisać do mnie na adres sprytnachochla@gmail.com

Poufność danych

Jako administrator strony gwarantuje poufność. Każde dane przekazywane droga mailową bądź przez formularz kontaktowy są i będą chronione w należyty sposób. Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą starannością oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione za pomocą narzędzi udostępnianych na platformie Blogger.


Administrator nie jest w stanie określić czasu przechowywania zgromadzonych danych ze względu na ich specyfikę. Nie będą przechowywane dłużej niż do zamknięcia bloga.

Podstawa przetwarzania danych.

Dane gromadzone w celach opisanych powyżej przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.


Pliki cookies

To niewielkie pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniach, z których korzystasz, podczas korzystania z bloga Blondynki kreatywnie.
Pomagają w prawidłowym wyświetlaniu i działaniu strony internetowej, poprawieniu bezpieczeństwa na blogu, korzystaniu z narzędzi marketingowych.
Gdy odwiedzasz moja stronę pliki cookies gromadzone są przez:

mojego bloga http://sprytnachochla.blogspot.com/

Facebooka
Blogger-system komentarzy
Google-wszystkie usługi
InstaWidget

Zgoda na pliki cookies oraz możliwość rezygnacji

Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji swojej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika [np. komputerze, smartfonie, tablecie].

Statystyki

Używam narzędzia analitycznego do sprawdzania statystyk Google Analytics, które pobiera cookies w ramach anonimowego monitorowania działań czytelnika na blogu. Wiąże się to z wykorzystanie plików cookies firmy Google.

Prowadzę również fan page bloga na Facebooku, mam wgląd do statystyk blogowego profilu-korzystanie z niego wiążą się z akceptacją polityki prywatności serwisu.

Funkcje społecznościowe-przyciski udostępniania treści

Chcę umożliwić odwiedzającym bloga podzielenie się treściami, dlatego każdy użytkownik ma możliwość skorzystania z funkcji społecznościowych tj. udostępnienie, podgląd blogowych profili społecznościowych. Te działania również podlegają gromadzeniu plików cookies przez te firmy.

Komentarze na blogu - korzystam z systemu komentarzy Blogger, umożliwiając tym samym łatwe i sprawne komunikowanie się w obszarze bloga. Dodając komentarz poprzez Bloggera, akceptujesz politykę Google.
Tak więc dodatnie komentarza wiąże się z dobrowolnym podaniem swojego adresu e-mail. Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich Twoich komentarzy z mojej strony. Adres kontaktowy mailowy jest podany na początku Polityki prywatności".
 

Wysyłając wiadomość poprzez e-mail oświadczasz, że dobrowolnie przekazujesz swoje dane (imię, e-mail) w celu zapytania. Będą one wyłącznie wykorzystane w celu odpowiedzi na kontakt. Ze swojej strony gwarantuję Ci, że te dane będą chronione w należyty sposób i dołożę starań, by nie trafiły one w ręce osób niepowołanych. Podane dane imię czy e-mail nie będą również przekazywane, odsprzedawane ani wykorzystywane w sposób niezgodny z jego przeznaczeniem jeżeli przekażesz mi swoje dane adresowe w ramach wygranej w konkursie zobowiązuję się przekazać je sponsorowi. Nie będę tych danych też nigdzie gromadzić i po zakończeniu naszej korespondencji e-maile zostaną przeze mnie wykasowane. W trakcie trwania korespondencji w każdej chwili możesz mnie o to poprosić, co też niezwłocznie uczynię. Blog i poczta e-mail mają aktywny certyfiat SSL, a komputer chroniony jest hasłem.


Zmiany w polityce prywatności
Możliwe są zmiany w Polityce prywatności, których będą wymagały zmiany na blogu oraz wymogi prawne.

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty