Pasta z pieczonego łososia z koperkiem
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę. Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.


Hej Chocheleczko! Sałatka jest świetna, a patent z ciepłymi ziemniakami i jarmużem podpatruję, bo pięknie mi rośnie w tym roku (nawet mąż zjadł na śniadanie dzisiaj, bo mu podebrałam z krzaczka te młodziutkie listki, żeby nie sarkał, że twardy :D)
OdpowiedzUsuńNo właśnie u mnie już wyrosły strasznie duże i lekko twarde. Ale nadal są pyszne i trzeba je wykorzystać ;)
UsuńŚwietna sałatka, smaczna i pożywna, w lecie może zastąpić obiad :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
To prawda! Dziękuję
Usuń