Błyskawiczna surówka z groszkiem
Szybka i pyszna surówka - idealna do mięs i ryb z grilla. Zrobicie ją w 5 minut! Składniki na 4 porcje: Groszek konserwowy - 300g Ogórek kiszony - 6szt Cebula (u mnie czerwona) - 1szt nieduża razem ze szczypiorem Olej lub oliwa - 2 łyżki Sok z cytryny - 1 łyżeczka Cukier - 1/4 łyżeczki Pieprz do smaku Groszek odcedzamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Jeśli macie bardzo ostrą cebulę, można ją sparzyć. Szczypior z cebuli siekamy. Łączymy wszystkie warzywa, dodajemy olej, sok z cytryny, cukier i pieprz. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby się schłodziła.
Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale jeszcze nie miałam okazji jeść ani robić chłodnika. Jakoś nie umiem się przemóc, dla mnie zupa musi być gorąca 😆
OdpowiedzUsuńAle kolor ma rewelacja!
Wszystkiego dobrego 🙂
Ja ogólnie nie przepadam za chłodnikami, ale ten wyjątkowo mi smakował!
Usuń