Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Pasta z makreli i sera feta


Pasta kanapkowa z makreli, ale z nietypowym dodatkiem - serem feta. Prosta, pyszna idealna na śniadanie!

Składniki:

  • Makrela w pomidorach - 1 puszka (ok 170g)
  • Ser feta - 70g
  • Ogórek konserwowy - 2szt
  • Papryka konserwowa - 2 plastry
  • Oliwki czarne - 20szt
  • Pieprz i papryka ostra mielona do smaku

Makrelę razem z sosem i serem feta ugniatamy widelcem. Ogórki, paprykę i oliwki kroimy drobno, mieszamy z rybą. Całość doprawiamy pieprzem i ostrą papryką.
Pastę polecam przygotować wieczorem, bo po przegryzieniu jest zdecydowanie lepsza.

 

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Przepisy kulinarne

Popularne posty