Pasta z pieczonego łososia z koperkiem
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę. Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.


O mniam! Ależ pięknie się prezentuje, aż żal jeść a z drugiej strony trudno się oprzeć 😀
OdpowiedzUsuńA najlepszy ciepły!
UsuńPropozycja w sam raz dla osób na keto 👍
OdpowiedzUsuńZdecydowanie! Ja staram się zwiększyć ilość białka w diecie i twaróg sprawdza się do tego idealnie
Usuń