Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami

Pyszna pasta z tuńczyka. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. 

Składniki:

  • Tuńczyk w oleju - 1 puszka (170g)
  • Jajko - 1szt
  • Suszone pomidory - 3 plastry
  • Suszone pomidory w proszku - 1 łyżeczka
  • Pieprz do smaku
  • Czarnuszka - 1 łyżeczka płaska


Jajko gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy na ćwiartki. Dodajemy tuńczyka razem z olejem, pokrojone suszone pomidory i miksujemy na gładką masę. Dodajemy pieprz, czarnuszkę i suszone pomidory w proszku. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy odrobiną proszku z suszonych pomidorów i czarnuszki. 


 

 

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty