Polecane
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę. Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Etykiety
Sałatka z serem Camembert i selerem naciowym
Genialne połączenie sera Camembert, selera naciowego, gruszki i prażonych orzechów nerkowca. Sałatka jest zdrowa i bardzo pożywna.
Składniki na porcje:
- Seler naciowy - 3 łodygi
- Gruszka - 1 szt
- Roszponka - 1 garść
- Ser Camembert - 60g
- Orzechy nerkowca - 1 garść
- Sól, pieprz
- Sos:
- Oliwa - 1 łyżka
- Ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- Syrop klonowy - 1 łyżeczka
Oliwę, ocet balsamiczny i syrop klonowy mieszamy.
Łodygi selera odcinamy ok 2cm od podstawy. Pozbywamy się grubych włókien
(łapiemy je za pomocą noża i pociągamy). Łodygi myjemy i kroimy na
kawałki. Selera możemy użyć na surowo, lub sparzyć go (przelać wrzątkiem
i potem zimną wodą).
Camembert i gruszkę kroimy na małe kawałki. Mieszamy z roszponką, selerem i sosem, doprawiamy solą i pieprzem.
Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy nerkowce, aż lekko się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i pozostawiamy do ostygnięcia.
Przed podaniem sałatkę posypujemy orzechami.
Popularne posty
Ciasto Malaga bez pieczenia
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Biscotti al limone - włoskie ciasteczka cytrynowe
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje

Komentarze
Prześlij komentarz