Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Pasta łososiowo-serowa


 Pyszna i prosta pasta kanapkowa z wędzonym łososiem. Idealna do świeżego chrupiącego pieczywa. 

Składniki:

  • Łosoś wędzony - 100g
  • Jajko ugotowane na twardo - 1szt
  • Ser (typu Grana Padano lub Parmezan) - 10g
  • Koperek - 1 łyżeczka
  • Majonez - 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Jajko ugotowane na twardo kroimy w kostkę i ugniatamy widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku.
Pasta najlepiej smakuje schłodzona. 


 

 

 

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty