Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Croissant z halloumi


Konkretna kanapka na bazie puszystego croissanta. Halloumi, suszone pomidory i granat tworzą ciekawe smakowe połączenie.

Składniki:

  • Croissant - 2szt
  • Masło do posmarowania (lub dowolny sos)
  • Ser halloumi - 2 plastry
  • Olej - łyżeczka do smażenia
  • Sałata - 2 liście
  • Rukola - 1 garść
  • Suszone pomidory - 2 plasterki
  • Oliwki - 8szt
  • Granat - 1 garść pestek

 Ser halloumi smarujemy olejem i smażymy z obu stron, aż do zarumienienia. 

Rogaliki rozcinamy, smarujemy masłem lub sosem. Do każdego croissanta wkładamy sałatę i rukolę, pokrojone oliwki i suszone pomidory, pestki granatu oraz usmażony ser. 

Podajemy od razu.

Komentarze

Prześlij komentarz

Przepisy kulinarne

Popularne posty