Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Zapiekanka z białą kiełbasą

Pyszne i proste danie z ziemniaków i białej kiełbasy. Wymaga minimum pracy, a zachwyca smakiem. 

Składniki:

  • Biała kiełbasa - 7szt (u mnie kiełbasa z chrzanem)
  • Ziemniaki - 6 dużych
  • Cebula - 4szt
  • Pieczarki - 8szt
  • Olej - 3 łyżki
  • Musztarda - 3 łyżki
  • Przyprawy:
  • pieprz, słodka papryka, ostra papryka, majeranek suszony

Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Ziemniaki kroimy w plasterki lub na kształt frytek. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy olej, musztardę i przyprawy. Mieszamy. Zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut.


 
 

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty