Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Proteinowy deser figowy

Proteinowy deser figowy

Deser z serka grani i odżywki białkowej z dżemem figowym i czekoladą. Jest puszysty i pyszny. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w pracy.

Składniki na 1 porcję:

  • Serek grani - 200g
  • Odżywka białkowa waniliowa - 15-20g
  • Dżem figowy - 2 łyżeczki
  • Czekolada - 2 kostki (u mnie deserowa)
  • Biszkopty okrągłe - 2szt
  • Figa świeża - 1szt

Deser należy przygotować dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje mocno schłodzony.

Serek grani blendujemy z odżywką białkową - dzięki temu nabierze puszystej konsystencji. Polecam waniliową, ale jeśli wolicie smakową to oczywiście możecie takiej użyć.

Do pojemnika lub słoiczka nakładamy połowę serka, na to pokruszone biszkopty, dżem figowy i resztę serka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali na małej mocy. Polewamy deser. Na górze układamy pokrojoną figę. Całość zamykamy i odstawiamy do lodówki na noc.


Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty