Polecane
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Kanapka Elvisa Presleya
Do kin trafił właśnie film o Elvisie Presleyu, więc pomyślałam, że to dobry czas by przypomnieć ulubioną kanapkę Króla. Masło orzechowe, banan i bekon - brzmi jak szaleństwo, ale smakuje świetnie!
Składniki na 4 kanapki:
- Chleb tostowy - 8 kromek
- Boczek wędzony parzony - 8 plasterków (grubszych)
- Banan - 1szt
- Masło orzechowe - 2 łyżki
- Olej - 2 łyżki
- Opcjonalnie: dżem lub syrop klonowy
Chleb tostowy smarujemy olejem i pieczemy w 180 stopniach przez kilka minut, do zarumienienia. Alternatywną wersją jest przygotowanie kanapek z niepodpiekanego chleba i smażenie już gotowych. Będą jednak wtedy bardzo tłuste.
Boczek smażymy, aż będzie chrupiący. Banana kroimy w plasterki.
Cztery podpieczone kromki smarujemy masłem orzechowym, układamy na nich plasterki banana i po 2 plasterki boczku. Przykrywamy pozostałymi kromkami. Opcjonalnie do kanapek można dodać syrop klonowy lub dżem - według mnie świetnie pasowałby dżem żurawinowy.
Popularne posty
Gulaszowa z żołądków drobiowych
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Mozzarella w chrupiącej panierce
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz