Pasta z pieczonego łososia z koperkiem
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie.
Składniki:
- Łosoś - 250g
- Olej - 1 łyżeczka
- Jajko - 2szt
- Ogórek kiszony - 1szt duża
- Majonez - 1 łyżka
- Musztarda - 1 łyżeczka
- Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki
- Sól i pieprz - do smaku
- Koperek siekany - 1 łyżka
Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem.
Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.
Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.


Komentarze
Prześlij komentarz