Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Zupa z grenadierem i owocami morza
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. Orientalna, lekko pikantna, z dużą warzyw i aromatycznej kolendry.
Składniki:
- Bulion warzywny - 1 litr
- Mleko kokosowe - 200ml
- Pasta Tom Kha - 50g
- Marchew - 1szt
- Por - 1szt
- Pieczarki - 150g
- Papryka - 1szt
- Pak choi - 1szt
- Kolendra świeża - 1/2 pęczka
- Grenadier filet - 2szt
- Owoce morza miks - 250g
- Makaron sojowy - 200g
Bulion z mlekiem kokosowym i pastą podgrzewamy, aż do zagotowania.
Kroimy marchew, pora, pieczarki i paprykę - dodajemy do zupy i gotujemy 10 minut. Teraz dodajemy pokrojoną kapustę pak choi i posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie płuczemy owoce morza i kroimy filet rybny na nieduże kawałki. Dodajemy rybę i owoce morza. Gotujemy jeszcze 10 minut - tyle wystarczy, aby ryba i owoce morza były ugotowane, ale pozostały jędrne.
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Użyłam makaronu sojowego, ale sprawdzi się także ryżowy.
Przed podaniem zupę dekorujemy świeżą kolendrą.
Popularne posty
Świetna marynata do karkówki
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz