Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Sangria

 

Sangria
Na grillu lub imprezie przyda się coś dobrego do picia. Sangria to napój na bazie wina, który smakuje świetnie i wygląda rewelacyjnie! Moja wersja zawiera dodatek polskich truskawek, które pasują idealnie.

Składniki:

  • Wino półwytrawne – 500ml
  • Napój gazowany cytrynowy lub limonkowy – 250ml
  • Woda – 250ml
  • Likier pomarańczowy – 50ml
  • Owoce:
  • Pomarańcze – 2szt
  • Grapefruit – 1szt
  • Nektarynki – 2szt
  • Jabłko – 1szt
  • Truskawki – 10szt

Pomarańcze, grapefruita obieramy. Razem z jabłkami i nektarynkami kroimy w cząstki. Zalewamy winem, napojem, wodą i likierem. Napój najlepiej prezentuje się w dużym, szklanym dzbanku. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. 

Truskawki kroimy w ćwiartki i wrzucamy do szklanek. Zalewamy zimną Sangrią.

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty