Polecane
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Skrzydełka garam masala z piekarnika
Chrupiące pieczone skrzydełka w
przyprawie garam masala. Dzięki marynowaniu w jogurcie pozostają
wyjątkowo soczyste!
Składniki:
- Skrzydełka - 1kg
- Jogurt naturalny - 5 łyżek
- Przyprawa garam masala - 3 łyżeczki
- Pomidor - 2szt
- Sałata rzymska - 2szt
- Papryka - 1szt
- Rzodkiewki - 6szt
- Sos do sałatki:
- Jogurt - 3 łyżki
- Majonez - 1 łyżka
- Sok z cytryny - 1 łyżeczka
- Przyprawa garam masala - 1 łyżeczka
- Cukier - 1/3 łyżeczki
- Pieprz do smaku
- Chlebki pita lub naan
Skrzydełka przygotowujemy co najmniej kilka godzin przed pieczeniem, oczywiście mięso może marynować się nawet całą noc.
Jogurt mieszamy z przyprawą garam masala i zalewamy skrzydełka.
Mieszamy, aby dokładnie pokryć całe mięso. Wkładamy do lodówki do
zamarynowania i wyciągamy na około godzinę przed pieczeniem.
Skrzydełka otrzepujemy z nadmiaru jogurtu i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.
Sałatka:
Warzywa kroimy. Składniki na sos mieszamy i doprawiamy do smaku. Ta talerzach warzywa polewamy sosem.
Upieczone skrzydełka podajemy z sałatką i pieczywem.
Popularne posty
Gulaszowa z żołądków drobiowych
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Mozzarella w chrupiącej panierce
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz