Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Gnocchi ze szparagami, chorizo i suszonymi pomidorami
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami, chorizo, kurczakiem i sosem śmietanowym. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Składniki:
- Gnocchi gotowe - 500g
- Szparagi zielone - 1 pęczek
- Kapusta stożkowa - kawałek ok. 100g
- Chorizo (u mnie pikantne) - 50g
- Kurczak mięso z piersi lub udka - 400g
- Suszone pomidory krojone - 2 łyżki
- Pesto czerwone - 1 łyżka
- Śmietanka kremówka - 100ml
- Pieprz do smaku
- Olej - 1 łyżeczka do smażenia
Chorizo kroimy na półplasterki i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni i wytopi. Na patelnię dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy około 5 minut.
W tym czasie ze szparagów odłamujemy twarde końce. Główki odkrawamy i odkładamy. Pozostałe części łodyg kroimy na mniejsze kawałki.
Kapustę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy łodygi szparagów, kapustę, suszone pomidory. Smażymy jeszcze kilka minut. Teraz dodajemy śmietankę i pesto. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy gnocchi i główki szparagów. Delikatnie mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż kluseczki będą miękkie. Doprawiamy do smaku.
Popularne posty
Świetna marynata do karkówki
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz