Polecane
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, kapusta kiszona i pieczarki.
Składniki:
- Skrzydło z indyka - 1szt (ugotowane, np z rosołu)
- Cebula - 1szt
- Kapusta młoda - 1/4 małej główki
- Kapusta kiszona - 200g
- Pieczarki - 250g
- Makaron łazanki (u mnie rewelacyjny makaron od Nudli Śląskich) - 200g
- Olej - 2 łyżki
- Pieprz, sól do smaku
Do łazanek potrzebujemy ugotowane skrzydło z indyka. Ja użyłam
skrzydła, na którym ugotowałam rosół. Po gotowaniu w szybkowarze, indyk
był mięciutki.
Po ostudzeniu, mięso obieramy od kości i kroimy w mniejsze kawałki.
Kapustę kroimy w większą kostkę, kapustę kiszoną szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na oleju smażymy mięso z cebulą, aż lekko się zarumieni. Dodajemy
kapustę młodą, kiszoną i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość
dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby można
dodać odrobinę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy ugotowany
makaron. Całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. W razie potrzeby
doprawiamy.
Popularne posty
Gulaszowa z żołądków drobiowych
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Mozzarella w chrupiącej panierce
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz