Polecane
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Stek z tuńczyka na makaronie z miso
Pieczony kawałek tuńczyka podany z ciemnym makaronem ryżowym z warzywami. Pyszny i zdrowy obiad w niecałą godzinę.
Składniki na 2 porcje:
- Stek z tuńczyka - 1szt (250g)
- Masło - 1 łyżka
- Sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- Makaron ryżowy ciemny wstążki - 100g
- Cykoria - 2szt
- Cebula - 1szt
- Czosnek - 1 ząbek
- Grzyby mun - 1-2 szt
- Grzyby shitake - 2szt
- Pasta miso - 1 łyżeczka
- Chilli i przyprawa do kuchni chińskiej
- Olej - 1 łyżka
Tuńczyka nacieramy przyprawami - najlepiej zrobić to kilka godzin
przed pieczeniem. Potem dodajemy kawałeczki masła i zawijamy go w folię
aluminiową. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Makron przygotowujemy zgodnie z instrukcją.
Grzyby mun i shitake zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie
kroimy na paseczki. Cykorię i cebulę kroimy, czosnek przeciskamy.
Na oleju przesmażamy grzyby przez kilka minut. Dodajemy cebulę, czosnek i
cykorię, smażymy, aż cebula będzie lekko szklista. Dodajemy makaron,
przyprawy i pastę miso. Smażymy jeszcze minutę, dobrze mieszając.
Makaron podajemy ze świeżo upieczonym tuńczykiem.
Popularne posty
Gulaszowa z żołądków drobiowych
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Mozzarella w chrupiącej panierce
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz