Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Pasta z pieczonego łososia z koperkiem

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.  Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.  

Bardzo prosta pasta jajeczna


Kilkuskładnikowa, prosta i pyszna pasta z jajek i warzyw.

Składniki na 2 porcje:

  • Jajko - 2szt
  • Ogórek kiszony - 2szt nieduże
  • Papryka konserwowa - 2 kawałki
  • Majonez - 1 płaska łyżka
  • Pieprz, sól, papryka chilli

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w drobną kostkę. Ogórki i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Przed podaniem posypujemy szczyptą chilli.

 

 

 

 

Komentarze

Przepisy kulinarne

Popularne posty