Polecane
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Makaron piwny z białą kiełbasą, cukinią i pieczarkami
Cóż pasuje do piwa lepiej niż biała kiełbasa? A więc do piwnego makaronu także będzie pasowała idealnie. Sprawdźcie szybkie, proste i tanie danie obiadowe. Jest konkretne i sycące, a zrobicie je w pół godziny.
Składniki:
- Makaron piwowara od Nudli Śląskich - 200g
- Biała kiełbasa parzona - 300g
- Cukinia - 1 mała lub 1/2 większej
- Pieczarki - 5szt
- Cebula - 1szt
- Czosnek - 2 ząbki
- Ostra papryczka - 1szt
- Olej - 1 łyżka
- Pieprz i sól - do smaku
- Tymianek suszony - 1 łyżeczka
Kiełbasę obieramy i kroimy w pasterki. Smażymy na oleju, aż zarumieni się z obu stron. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy. Dodajemy do kiełbasy i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w ósemki, dodajemy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i pod przykryciem dusimy 10 minut, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie gotujemy wodę i przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją. Makaron dodajemy na patelnię, dodajemy tymianek i smażymy chwilę mieszając, aby całość ładnie się połączyła.
Podajemy od razu.
Komentarze
Popularne posty
Gulaszowa z żołądków drobiowych
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Bardzo ciekawy pomysł na białą kiełbasę :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Dziękuję!
Usuń