Pasta z pieczonego łososia z koperkiem
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na konkretne śniadanie. Składniki: Łosoś - 250g Olej - 1 łyżeczka Jajko - 2szt Ogórek kiszony - 1szt duża Majonez - 1 łyżka Musztarda - 1 łyżeczka Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki Sól i pieprz - do smaku Koperek siekany - 1 łyżka Łososia smarujemy olejem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu łososia rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę. Łączymy łososia, jajka, ogórka, majonez, musztardę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy po schłodzeniu.



Fajna naleweczka, oczywiście jeśli pije się ją w małych ilościach, dla zdrowia
OdpowiedzUsuńOczywiście. Świetnie sprawdza się w zimie, jako dodatek do herbaty!
Usuńtaka nalewka musi być pyszna
OdpowiedzUsuńjest pyszna i mocno rozgrzewająca!
UsuńNo wspaniała, samo zdrowie. Kieliszeczek przed snem wręcz wskazany ;-)
OdpowiedzUsuńOczywiście raz na jakiś czas ;)
Usuń